Behandlingar

Det som kännetecknar Ayurvedisk helkroppsmassage är dess värmande oljor samt att allt från skalp, öron, nacke, rygg, ansikte, mage, runt brösten, armar, händer, ben och fötter behandlas med svepande cirkulerande rörelser. När helheten behandlas ges kroppen möjlighet till djup avslappning och läkning.

Vishesh

Helkroppsmassage med lite djupare tryck, med olja. En lite kraftigare massage där trycket ökas jämfört med Abyanga. Terapeuten lägger lite mer tryck bakom de svepande rörelserna för att öka muskelstimuleringen. Massagen har abyangans effekter men kan också lösa djupare liggande spänningar. Går även att kombinera med marmabehandling.

Shiroabyanga

Huvudmassage med eller utan olja. Behandlingen är över huvud/skalp, ansikte, nacke och axlar. Massagen kan ges med eller utan olja med klienten i sittande position. Shiroabyangan stimulerar cirkulation och flöden i huvudet samt lugnar ned tänkandet och sinnet. Denna behandling kombineras bäst med en lång abhyanga.

Kati Chikitsa

Traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att terapeuten masserar ryggen med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Behandlingen är som balsam för stela ryggar och axlar. Rekommendationen är att göra den tre dagar i rad.

Garshan

Garshan är en torrmassage med sidenvantar, som renar lymf- systemet och ökar förbränningen i fettvävnaden, matsmältningen, ämnesomsättning, cirkulation samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med en oljemassage.

Marma

Med hjälp av mycket lätt beröring, eterisk olja och uppmärksamhet stimuleras och renas kroppens marmapunkter. Marma är punkter där kropp och sinnet som livligast kommunicerar och punkter som står i relation till andra delar i kroppen (triggerpunkter). Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter. Behandlingen ger snabbt en djup vila för kund och terapeut. Behandlingen avslutas med att terapeuten låter sina händer vila på kroppens tre ”Mahamarma- punkter” mage, hjärta och huvud.

Abhyanga

Helkroppsbehandling med olja som ges med ett ganska lätt tryck och med varm specialpreparerad olja. Systematiskt masseras hela kroppen med långa, lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystem, ökar cirkulationen och skapar djup avslappning i kropp och sinne för såväl kund som terapeut. Går även att kombinera med marmabehandling.